D66-jongeren gaan nep-treinkaartjes uitdelen voor Lelylijn

nieuws
Afbeelding: Thomas Hoekstra

De Groningse afdeling van de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66, gaan aanstaande vrijdag nep-treinkaartjes voor de Lelylijn uitdelen op het hoofdstation van Groningen. Met de kaartjes hopen ze jongeren aan te sporen om de Lelylijn via sociale media onder de aandacht te brengen bij minister Cora van Nieuwenhuizen.

Op de kaartjes staat het contactformulier en het Twitteraccount van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vermeld. “Het kabinet moet niet langer om de kwestie heen draaien met een eindeloze stroom onderzoeken waarvan we de uitkomst al dertien jaar kennen. Laten we nu zo snel mogelijk de schoppen in de grond zetten”, aldus Puck Rouffaer, voorzitter van de Jonge Democraten Groningen

De Jonge Democraten hopen het momentum achter de Lelylijn met deze actie wat kracht bij te zetten. Het onderzoek naar de haalbaarheid van de lijn loopt inmiddels. Rouffaer: “Het zou mooi zijn als we als regio niet langer gezien worden als een uithoek. Met een uur reistijd kan je prima wonen in Groningen en werken in de Randstad, kunnen Amsterdammers makkelijker genieten van al het moois dat Groningen te bieden heeft, en ontmoedig je ook meteen vlieg- en autoverkeer.”

Deel dit artikel: