Crisisoverleg in barbershop: “Wij sluiten de kapperszaak”

Crisisoverleg maandagochtend in barbershop De Zwarte Raaf in de Folkingestraat. Aanleiding is de verspreiding van het coronavirus.

“We hebben zojuist met al onze medewerkers besloten om de rest van de week gesloten te blijven”, zegt Ronald de Bont van de barbershop. “We voelen ons er niet fijn bij om nu aan het werk te zijn. Vanuit het ministerie zijn richtlijnen gegeven om op gepaste afstand van elkaar te blijven. In ons beroep lukt dat niet. Daarom hebben we besloten om dicht te gaan.”

De barbershop wacht daarmee eventuele landelijke richtlijnen niet af. “Er is zondag een extra pakket aan maatregelen genomen maar de kappers worden daar niet in genoemd. Ik weet dat heel veel van mijn collega’s op dit moment aan het wachten zijn van wat zij moeten. Wij wachten dat niet af en sluiten de zaak voorlopig.” De Zwarte Raaf blijft in ieder geval deze week dicht. Daarna wordt het van week tot week bekeken.

Kappersbranche: “Sluit de kapperszaken tot 6 april”
De Algemene Nederlandse Kappers Organisatie onderschrijft het probleem. “We hebben meerdere malen aan de overheid gevraagd om duidelijkheid voor de kappersbranche, maar we hebben dit nog steeds niet gekregen”, aldus een woordvoerder. “Als branchevereniging hebben we de gezondheid van ondernemers en hun werknemers, onze verantwoordelijkheid naar klanten en het maatschappelijk belang in afweging genomen. Hieruit concluderen we dat we niet meer kunnen wachten op nieuwe overheidsrichtlijnen. Daarom adviseren we kappers om tot 6 april de deuren te sluiten.”