Bestuur Be Quick 1887 ‘breekt het hoofd’ over financiële nood

sport
Foto Andor Heij Stadion Esserberg Be Quick 1887 avond

Met een clubhuis waaruit geen inkomsten meer binnen komen, onduidelijkheid over de kosten voor de accommodatie en een tekort van 15.000 euro op de begroting van voor de coronacrisis heeft het bestuur van Be Quick 1887 een lading aan problemen waar het zich haar hoofd over breekt.

“In het clubhuis hadden we juist de laatste weken een nieuw elan gebracht. De baromzet was sinds kort weer groeiende, maar is nu abrupt tot stilstand gekomen. De inkomsten uit het clubhuis bepalen voor 25% de begroting van onze vereniging. Dat hakt er stevig in”, zo schrijft het bestuur op de website van de club. “We hebben voor de trainers in loondienst, met behoud van salaris, werktijdverkorting aangevraagd bij het UWV. Maar óf en hoeveel we daarvan toegekend krijgen is onzeker. En dan hebben we nog heel veel trainers die een vrijwilligersvergoeding krijgen. Moet je deze trainers zonder vergoeding in de kou laten staan? Een moeilijke afweging en dat kunnen we nog niet overzien.”

De club doet daarom een beroep op haar leden. “De contributie bepaalt ongeveer de helft van onze begroting. We hopen dat iedereen er van doordrongen is dat de contributieverhoging een absolute noodzaak is. Be Quick 1887 bevindt zich in financiële nood en gezien de uitdagingen die we schetsen is de contributie harder nodig dan ooit.  Als u de contributie niet kunt betalen, meldt u zich dan bij het bestuur. Dan bespreken we dat. Maar als u de contributie wel kunt betalen: doe dat dan. Het kost ons veel moeite en energie om achter de contributie aan te moeten gaan en elke euro hebben we knetterhard nodig.”