“Provincie moet ingrijpen bij kapbeleid gemeente Groningen”

nieuws
Foto: Casper Slotboom

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren wil dat de provincie ingrijpt bij het kapbeleid van de gemeente Groningen.

Als voorbeeld noemt de PvdD de kap van drie bomen aan het A-Kerkhof. Volgens de partij werden de bomen gekapt terwijl er nog een bezwaarprocedure liep.

Ook wil de PvdD dat de provincie gaat voorkomen dat de bomen op de Zernikelaan worden gekapt. Die moeten verdwijnen vanwege de herinrichting van de straat. De PvdD probeerde dat via een motie in de gemeenteraad tegen te houden, maar ving bakzeil.

Deel dit artikel:

 1. @mevr. Kiki.
  Tot mijn verbazing zijn ze ook ineens met het fietspad langs het spoor achter de nieuwbouw van de Grote Beerstraat begonnen.
  De gladjakkers van de gemeente hadden het plan toen des tijds afgeblazen (zeiden ze) vanwege de weerstand van de bewoners omdat de fietsers via dat nieuw aan te leggen fietspad om zouden moeten rijden en via de fietstunnel/Grote Beerstraat sneller op de Zonnelaan uit zouden komen en nu ineens, als iedereen dat plan al lang vergeten is, gaan ze toch met het nutteloze fietspad bezig waar de bomen bij het Blauwborgje ook voor moeten wijken.

 2. Denk ook dat je verdomd goed tussen de regels door moet lezen waar het om wijzigingen en/of aanpassingen in bestemmingsplannen gaat. Op s()linkse wijze worden er wijzigingen doorgevoerd welke nauwelijk benoemd en/of genoemd worden bij de openbare bekendmakingen. Wat dat betreft zou het wenselijk zijn dat er meer mensen in navolging van mevrouw Kiki, besluiten en besluitvorming in deze gemeente in de gaten blijven houden.

 3. #Marc
  Is het inmiddels al tijd dat iemand – of ik – u bij de lurven grijpt om u richting medemenselijkheid te krijgen?

  =

  Ik kan het zagen in Stad en Ommeland niet stil leggen.
  Ondanks al mijn inzet van de afgelopen 25 jaar word door B&W en de rechtbank nog steeds niet erkent als belanghebbend.

  Wellicht zal – zeer binnenkort – een voorlopige voorziening tegen het zagen van de enorme tak – aan de nu nog gezonde Monumentale Kastanje bij de A-Kerkhof – daar verandering in brengen.

  Mevrouw Kiki

 4. Geweldig.
  Geef deze rechter een lintje.

  http://www.e-pages.dk/dvhn/10717/article/1087312/19/2/render/?token=31a18641d4e538f8c269a6917519c54a

  De bomenkap Zernikelaan mag voorlopig niet doorgaan v.d. rechter.
  Gemeente moet eerst maar eens aannemelijk maken waarom.

  Ik ben in december ’19 bij een vergadering van de rekenkamercommissie geweest inzake het kapbeleid v.d. gemeente en daar werd door de commissie ook al gemeld dat er door willekeurige ambtenaren een vinkje voor akoord werd gezet terwijl deze daar niet bevoegd voor waren en er geen controle werd uitgevoerd zoals het volgens de BEA moest gaan.

  Citaat;
  “Door het uitstel heeft het voor medewerkers en studenten van de Zernike Campus weer zin om hun alternatieve plannen duidelijk te maken bij de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. Die zou het daar al eerder over hebben, maar stelde de zitting om agendatechnische redenen uit tot na de uitspraak van de voorzieningenrechter. Volgens het Zernike-personeel heeft de gemeente hen niet betrokken bij de plannen.”

  Typisch gemeente, dat eeuwige uitstellen en belanghebbenden nergens bij betrekken.
  Mijn ervaring met meerdere zaken tegen de gemeente is als er een zitting aankomt word deze altijd uitgesteld om diverse redenen, o.a. omdat ze z.g.n. nog niet alles hebben kunnen voorbereiden terwijl zij een blik juristen kunnen opentrekken waar je als burger jaloers op word en deze hebben net zoveel tijd als jou voor de zaak maar ze hebben het nooit op tijd klaar of ze hebben ineens de griep en er zou dan geen plaatsvervanger zijn etc. etc.

  En burgers ergens bij betrekken?
  Echt niet.
  Er word zo min mogelijk ruchtbaarheid aan plannen gegeven zodat de kans op protesterende burger minimaal is en zij hun plannen door kunnen voeren zonder weerstand.
  Probeer maar eens een omgevingsvergunning in te zien.
  Dat lukt niet zonder dat je naar het Harm Buiterplein gestuurd word.
  Ben je daar toe niet in staat, kan je inzage vergeten, want ondanks het digitale tijdperk, sturen ze je niets toe en schermen dan met kosten.
  Alle vergunningen moeten makkelijk in te zien zijn voor de Groninger burger, maar dat is niet mogelijk bij deze gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *