Ook bomenkap bij Blauwbörgje in Paddepoel stilgelegd

nieuws
Foto: Werkgroep Bomen Groningen

De gemeente Groningen heeft maandag opnieuw de kap van bomen stil moeten leggen. Dit keer gaat het om de kap van een dertigtal bomen aan het spoor achter verpleeghuis Blauwbörgje in Paddepoel. De aanleg van het verlengde Sterrepad ligt daardoor stil.

De rechtbank heeft, net als bij de afgeblazen bomenkap aan de Zernikelaan, een voorlopige voorziening in ontvangst genomen voor een bezwaar dat de stichting Bomenridders Groningen indiende tegen de kap. In de afwachting van een uitspraak heeft de gemeente Groningen de kap stilgelegd. Volgens gemeentewoordvoerder Mary-Lou Gregoire levert de voorlopige voorziening zeker enkele weken vertraging op voor de kap. Dit duurt totdat de rechter een definitieve uitspraak doet. De daadwerkelijke kap kan nog langer duren, omdat deze dan ook in gevaar komt door het broedseizoen voor vogels.

Volgens de stichting Bomenridders Groningen heeft het stuk groen langs het spoor een hoge ecologische waarde, dat ook nog eens deel uitmaakt van de Gemeentelijke Ecologisch Structuur. Het noemt de reden voor de kap, een stuk fietspad van het tracé Sauwerd – Groningen, overbodig.