Rechter legt bomenkap langs Zernikelaan stil

nieuws
Foto: George Hodan via Publicdomainpictures.net (CC 0.0)

De rechtbank heeft de gemeente Groningen bevolen om de kap van 92 bomen langs de Zernikelaan voorlopig stil te leggen, zo meldt DvhN. De gemeente begon woensdag met de kap, maar moest hier een dag later mee stoppen.

De bestuursrechter kwam tot het besluit omdat de gemeente de besluitvorming niet heeft voorgelegd aan een directeur of het college van burgemeester en wethouders. Het kapbesluit werd namelijk ondertekend door een teamleider, die zelf de inschatting maakte dat de kap niet gevoelig zou liggen. Het bezwaar tegen de kap werd ingediend door de stichting Bomenridders Groningen.

De bomen mogen niet gekapt worden totdat de rechtbank een definitieve uitspraak doet, dit duurt zeker zes weken. Mogelijk blijven de bomen zelfs langer staan, omdat tijdens het broedseizoen voor vogels helemaal geen bomen gekapt mogen worden.

Deel dit artikel:

 1. Ik heb jou dit nooit horen roepen waar het om de asielindustrie gaat, ook daar weten advocaten dat 99 van de 100 asielaanvragen kansloos zijn, maar toch wordt asielzoekers geadviseerd om toch maar weer beroep aan te gaan tekenen. Daarbij gaat het om tientallen miljoenen op jaarbasis aan weggegooide belastinggelden.
  Vind het juist belangrijk dat men als overheid de juiste juridische wegen blijft bewandelen, waar deze gemeente meer en meer haar eigen wegen gaat bewandelen e.e.a. nu nog altijd mogelijk door de crisis- en herstelwet, welke daar niet voor in het leven is geroepen, maar waar de gemeente Groningen gebruik van denkt te kunnen blijven maken.

 2. De rechtbank Noord Nederland heeft mij vanochtend laten weten:

  – Dat zij contact hebben gehad met de Gemeente Groningen.
  – Dat er geen werkzaamheden zullen plaatsvinden – zoals snoei aan de monumentale A-Kerkhof Kastanjes.
  – Dat de voorzieningen rechter mijn verzoek om een voorlopige voorziening zal beoordelen.

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *