Airbnb aangepakt door gemeente

Platforms als Airbnb worden aangepakt door de gemeente. In de toekomst mogen nog maar twee kamers per huis verhuurd worden.

Het gemeentebestuur wil het verhuren van hele woningen goed in de gaten houden en beperken, In de stad worden zo’n duizend woningen verhuurd via dergelijke platforms. Dat steekt schril af bij de 25.000 in Amsterdam. In alle sectoren van de woningmarkt zijn forse tekorten: verhuur via short stay en AirBNB maken die tekorten groter.

Er worden in de stad ook woningen gekocht die daarna worden verhuurd via zogenoemde short stay contracten, aan mensen die voor korte tijd in Groningen werken of studeren. De wethouder wil dat een short stay contract maximaal vier maanden duurt.

 

Deel dit artikel:

  1. Lekker, moeten de toeristen allemaal in een duur hotel gaan zitten. En waar moeten die short stayers heen, moeten die ook maar wegblijven? Neem aan dat UMCG en RUG dan zelf wel gaan bouwen voor hun short stayers. Ik zit regelmatig in Airbnb’s, vele malen beter, ruimer en relaxter dan in een hotel. Ik reis veel en dan is het gewoon ideaal. Behalve in Nederland, daar kun je vaak alleen dure hotels vinden. Vooral Amsterdam is een verschrikking. De gemeente moet gewoon meer bouwen, zo simpel is het. Want tekorten blijven er, voor short stayers, toeristen, studenten, gezinnen en alleenstaanden. Genoeg bouwgrond rondom Groningen.

    Als de EU de geldpersen niet had aangezet en er geen negatieve rente was ontstaan had dat ook al heel veel gescheeld op de woningmarkt. Dat is de andere agenda, zorgen dat mensen nergens meer terecht kunnen met hun spaargeld. Werken tot je dood. Daarom komen ze ook al met de nieuwe belastingplannen, alles om mensen tot na hun dood flink belasting te laten betalen.

    Bouwen, dat is de oplossing. De gemeente kan toch ook wel wat lenen tegen 1% rente. Of misschien zelfs met negatieve interest bij de Nederlandse bank. Maar ze willen gewoon niet bouwen. Sinds WWII al een huizentekort in Groningen. En als je kijkt waar er nu gebouwd is, dan hadden ze dat schijnbaar 50 jaar geleden al kunnen doen.

    Maar nee, ze gaan Airbnb aanpakken om de eigen onkunde en visie te verbloemen.

  2. Ze zouden die energie beter in het (laten) bouwen van nieuwe huizen kunnen steken.
    ondersteun desnoods huizenbouw in de omliggende gemeentes, als je het niet op eigen grond kwijt kunt of wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *