Stormschade in Beijum laat brandweer uitrukken

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer moest donderdagavond in actie komen aan de Bentismaheerd in de wijk Beijum. Loshangende steigerdelen dreigden naar beneden te vallen en zorgden voor een gevaarlijke situatie. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van een stormschade kwam rond 21.30 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop een hoogwerker ter plaatse stuurden. “Bij aankomst bleek het te gaan om een rijtjeswoning die vanwege werkzaamheden in de steigers staat”, vertelt Ten Cate. “Door onduidelijke oorzaak waren onderdelen los komen te zitten en deze dreigden weg te waaien. Brandweerlieden hebben daarop de hoogwerker gestempeld waarna ze in de korf omhoog zijn gegaan. Ze hebben daarbij verschillende onderdelen veiliggesteld.”

Een bouwbedrijf gaat de situatie verder afhandelen. Niemand raakte gewond.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl