ProRail verwacht dit jaar veel hinder voor reizigers tussen Assen en Groningen

nieuws
Foto: Strukton Rail - twitter.com/struktonrail

ProRail verwacht dat er dit jaar veel hinder zal zijn op het spoor tussen Assen en Groningen. In totaal gaan aannemers dit jaar 1048 uur aan het werk voor het project Groningen Spoorzone.

Met 1048 werkuren staat Groningen spoorzone op de vierde plek in Nederland als het gaat om werkzaamheden aan het spoor. “Hoe meer reizigers er niet op de gebruikelijke manier kunnen reizen, hoe meer hinder de geplande werkzaamheden veroorzaken”, zo stelt ProRail.

Het opstelterrein in Lelystad gaat de meeste arbeid kosten voor ProRail en de spooraannemers, ruim 6.400 uur. Toch verwacht ProRail in Nederland als geheel weinig hinder, ondanks de 44.000 werkuren van dit jaar.