Gebouw Ziggo korte tijd ontruimd na brandalarm

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het gebouw van Ziggo aan het Winschoterdiep is maandagavond enige tijd ontruimd geweest nadat het brandalarm was afgegaan. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond 19.40 uur binnen op de meldkamer waarop een bluswagen van de Groninger brandweer ter plaatse werd gestuurd. “Ik denk dat er zo’n vijftig mensen buiten stonden toen de brandweer arriveerde”, vertelt Ten Cate. “Brandweerlieden zijn vervolgens het pand ingegaan om op onderzoek uit te gaan. Daarbij werd echter niets aangetroffen.”

Nadat het alarm het zwijgen was opgelegd werd het gebouw weer vrijgegeven waarna de medewerkers weer naar binnen konden. “Ik geloof alleen dat niet iedereen daar blij mee was”, vult Ten Cate aan. “Er klonk heel duidelijk ‘aahh wat jammer”. Waarom het brandalarm afging is onbekend.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl