Bezoekers ESNS kunnen sommige koffiebekers opeten

nieuws
Foto: Cupbite, de bekender van de eetbare koffiebekers

Namens Innofest komen dit jaar vijf startups hun prototypes testen op ESNS. Onder andere slimme vuilnisbakken, sojamelk van Nederlandse bodem en koffie in eetbare koekjesbekers worden uitgeprobeerd tijdens het festival.

Cupbite test ESNS een alternatief op plastic en kartonnen koffiebekers die geen afval opleveren, namelijk eetbare koekjesbekers. Bij de test gaat niet alleen om de smaak van de bekers, maar ook om de werkbaarheid voor de barista’s.

Verder keert E-Waste Arcades  terug op ESNS om de verbeterde versie van hun interactieve trash holes aan een publiekstest te onderwerpen. Shift Diets onderzoekt op het festival wanneer consumenten het meest geneigd zijn gedrag aan te passen. Dat doen ze door vegan kebab op drie verschillende manieren te vermarkten. Daarnaast testen de boeren van De Nieuwe Melkboer sojamelk, gemaakt van soja geteeld op Nederlandse grond.

Deel dit artikel: