Bewoners Pepergasthuis blij met beroep tegen verkoop

De bewoners van het Pepergasthuis zijn blij met het beroep dat het stadsbestuur tegen de verkoop van het Pepergasthuis instelt.
Woningcorporatie Lefier wil het gasthuis verkopen aan belegger Jan Berry Drenth.  Die verkoop was goedgekeurd door de Autoriteit Wonen. Het gasthuis, met bijbehorende kerk, is aan de stad en haar bewoners geschonken door vader en zoon Solleder in 1405. Sindsdien is het gasthuis bestuurd door een voogdijbestuur. Lefier kreeg het gasthuis via allerlei fusies in handen en wil het nu verkopen. Bewoners, gebruikers en het stadsbestuur zijn tegen en vinden dat de Pepergasthuis van de stad is, ze willen het openbare en sociale  karakter behouden. Wethouder Van der Schaaf gaat nu in beroep tegen de uitspraak.

Bewoner Bram de Vink heeft meer vertrouwen in de nieuwe bestuurder van Lefier dan in Margriet Drijver die eergisteren afscheid nam.

 

Deel dit artikel:

 1. Nu maar hopen dat v/d Schaaf en zijn adviseurs de nodige juridische argumenten hebben om de rechter er van te overtuigen dat Lefier zijn eigendom niet mag verkopen aan juist deze koper. Zo niet, dan is deze club zelf nodig aan een renovatie toe.

 2. Hopelijk wordt die barbaarse verkoop nu stopgezet. Laat die cultuurbarbaar van een Drenth maar ergens anders slapen, dan op de orgelgalerij.

 3. Mooi van B&W, dat zij opkomt voor eeuwenoude cultuur-historische Stadjer waarden.

  Lefier heeft zeer bewust nagelaten om de bewoners – voorafgaande aan de koopovereenkomst – te informeren en te raadplegen.
  Lefier heeft zodoende nagelaten om belanghebbende bewoners alle ruimte te geven om ook hun visie en inbreng te geven.
  Toen de belanghebbende bewoners uiteindelijk door Lefier werden geïnformeerd was de koop al een voldongen feit.
  Dus: geconfronteerd!
  En dat is strijdig met de wet.

  ==

  A- KERKHOF.
  Het zou mooi zijn als B&W, Groninger Gemeenteraad en het KERKbestuur ook allemaal eens gaan inzien dat de locatie A-KERKHOF (!!!) ook dit een eeuwenoude binnenstadslocatie is!
  En dat daarom de Bomensloop en het aanleggen van 300 m2 aan hoge plantenbakken: ONAANVAARDBAAR IS!

  Vandaag heb ik de secretaresse van wethouder van der Schaaf aan de telefoon gehad.
  Het blijkt dat de gemeente niet kan/wil zeggen wanneer ze gaan kappen, maar dat het snel zal zijn.
  Vanwege het broedseizoen.

  Inzet.
  De Bomenridders Groningen zal morgen beroep instellen en tevens een voorlopige voorziening aanvragen.
  Zeer waarschijnlijk is er ook een vergunning nodig voor de plantenbakken ( = nieuw nagelvast bouwwerk op erfgoedlocatie ).

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *