Verlies voor VVG en PKC’83, Oranje Nassau wint

Foto Martijn Minnema. VV Groningen - Drachtster Boys

In de Eerste Klasse E van het zaterdagvoetbal boekte Oranje Nassau een late zege bij Broekster Boys, VV Groningen ging thuis ruim onderuit tegen Drachtster Boys en PKC’83 verloor bij d’Olde Veste.

Door Martijn Minnema

VV Groningen verloor vanmiddag op eigen veld met 2-6 van Drachtster Boys. Voor rust wist VVG de schade nog te beperken, sterker nog, via Martin Kamstra kwam het na 17 minuten op 1-0. Na een half uur kwam Drachtster Boys langszij en kort voor rust namen de Friezen de leiding. Voor rust had Drachtster Boys al de nodige kansen gemist, na rust stond het vizier scherper. Nadat in de 53′ minuut de 1-3 viel liepen de Drachtsters uit naar 1-4. Joey Bakker zorgde in de slotfase voor 2-4 waarna Rob Schokker met zijn tweede en derde van de middag de eindstand op 2-6 bepaalde. VVG blijft laatste met slechts twee punten.

Oranje Nassau leek in mineur de winterstop in te gaan, maar voorkwam in de slotfase de tweede nederlaag op rij. Uit bij laagvlieger Broekster Boys kwam de gedeeld koploper na 17 minuten op achterstand. Na rust werd Broekster Boys na twee keer rood gedecimeerd tot een negental. Desalniettemin kwamen ze in de 71’minuut wel op 2-0. ON kwam in 79’minuut op 2-1 door Youri Schuur en vier minuten later op 2-2 dankzij Dennis Molema, waarna Fokko Kronemeijer in de 93ste minuut nog voor 2-3 zorgde. ON gaat als gedeeld koploper de winterstop in.

PKC’83 leek een punt over te houden aan de uitwedstrijd bij d’Olde Veste 54 maar zag de gastheren kort voor tijd toch nog de volle winst pakken. Bij rust was het 1-1, Koen Hateboer scoorde kort na de 1-0 de gelijkmaker voor PKC’83. Na rust veel strijd en weinig kansen. Maar in de 83’minuut wel de 2-1 voor d’Olde Veste, een rake vrije trap van Jeffrey Dijkstra kost PKC’83 een punt. PKC’83 staat voorlaatst maar kan volgende week als het de inhaalwedstrijd thuis tegen Noordscheschut speelt bij winst twee plekken stijgen.

In de tweede Klasse J verloor the Knickerbockers thuis met 1-5 van koploper LTC. De studenten zakken daardoor naar de twaalfde plaats, een plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie tegen degradatie zou betekenen. Gorecht sluit 2019 af op de vijfde plaats na een 5-1 thuiszege op Wolvega.