Rode kaart nekt Be Quick 1887 tegen Leonidas

sport
Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Leonidas.

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag in eigen huis met 2-0 verloren van nummer twee Leonidas. Een rode kaart brak de Groningers op. Be Quick zakte naar de elfde plaats in de hoofdklasse A.

Veel kansen waren er voor rust niet te zien, maar Martijn van Maastrigt schoot voor Be Quick wel op de paal. Daniel Teune had nog een gevaarlijke vrije trap in huis. Leonidas creëerde weinig. Na ruim een half uur werd Arnoud Bentum van Be Quick uit het veld gestuurd.

Bentum was het er niet mee eens: “Ik wil een bal blokken en raak hun verdediger tegen de onderkant van zijn voet. Hij gaat met veel kabaal naar de grond en ik krijg rood”, aldus de topscorer van Be Quick die woedend reageerde. “Het was mijn eerste rode kaart. Daar had ik het even heel erg moeilijk mee. Die rode kaart was ook spelbepalend”.

Be Quick hield na rust lang stand en gaf weinig weg tot Jerome Agbo na 74 minuten raak kopte. Be Quick trok ten aanval en zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Leonidas counterde vlak voor tijd via Marruchen Zimmerman naar 2-0.