Provincies Groningen en Drenthe investeren acht ton in ‘schoon vliegen’

De provincies Groningen en Drenthe dragen gezamenlijk bijna 800.000 euro bij aan project Luxovius. Daarmee wil het bedrijf een nieuwe productiemethode voor thermoplastisch composiet gaan inzetten, een supersterk, licht en recyclebaar materiaal, dat wordt gebruikt bij de productie van vliegtuigen en auto’s.

Door een aantal stappen in het proces op een slimme manier samen te voegen, willen de partners in het project zorgen voor een kortere doorlooptijd, een lagere CO2-uitstoot en minder energieverbruik. Deze ontwikkelingen maken vliegen duurzamer. Daarnaast stoten lichtere vliegtuigen minder kerosine en minder CO2 uit.”

Naast de provincies Groningen en Drenthe draagt ook het Samenwerkingsverband Noord-Nederland nog eens 2,5 miljoen euro aan Europese subsidie bij aan het project. Naar verwachting gaat dit 25 nieuwe banen opleveren.