Nieuwe kinderburgemeester: Floor!

De nieuwe kinderburgemeester heet Floor, dat maakte wethouder Mattias Gijsbertsen zaterdagmiddag bekend, De negenjarige Floor, die ook viool speelt, behaalde de meeste stemmen.

“Ik wil voor alle kinderen een fijn leven hier in de stad, daarom wil ik graag kinderburgemeester worden. Ik denk dat je als kinderburgemeester vrolijk moet zijn, je moet jezelf zijn en je moet goed kunnen luisteren naar andere kinderen. Als ik straks kinderburgemeester ben, wil ik actie voeren zodat elk kind kan sporten of een instrument kan bespelen. Als kinderen hun zelf kunnen zijn, kunnen ze beter kijken wat ze leuk vinden.

Floor is de opvolgster van Jouayria, loco burgemeester is Milou geworden. De kinderburgemeester treedt vanaf januari in functie. Zij vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Zij is ook de voorzitter van de Raad van Kinderen. Daarbij krijgt Floor de kans om zelf activiteiten te organiseren om haar verkiezingsbelofte waar te maken.

 

Deel dit artikel: