AFGELOPEN: FC Groningen – FC Emmen (2-0)

De laatste wedstrijd van 2019! Wat was het weer een jaar. De kerstman staat om de hoek, maar eerst moet de Trots van het Noorden nog afrekenen met angstgegner FC Emmen. Kan de ploeg van Danny Buijs met een goed gevoel de winterstop in? Volg het hier vanaf 14:30.

AFGELOPEN. FC Groningen wint overtuigend met 2-0 van FC Emmen. Voor alle lezers: een heel fijn kerstfeest, een gelukkig nieuw jaar en tot 2020!

90+4′ Bijna nog Asoro! Maar het zit de aanvaller niet mee voor het doel.

90+3′ Wissel FC Groningen: Ko Itakura komt in de ploeg voor Daniel van Kaam.

90+3′ Gele kaart voor Glenn Bijl. Komt de Emmenaar goed mee weg.

90+1′ Vijf minuten extra tijd.

89′ ROOD VOOR FC EMMEN. Heylen haalt Postema neer en krijgt zijn tweede gele prent.

84′ Nog twee fantastische reddingen van Padt.. De keeper redt de ploeg in deze fase van de wedstrijd.

83′ Goede redding van Padt! Oog in oog met Michael de Leeuw wint de sluitpost.

83′ Wissel FC Groningen: Charlison Benschop vervangt Ajdin Hrustic.

82′ Laursen dwingt Padt naar de hoek met een goed schot.

79′ Wissel FC Groningen: Romano Postema vervangt doelpuntenmaker Kaj Sierhuis.

78′ Gele kaart voor Asoro.

72′ SIERHUIS MET ZIJN TWEEDE TREFFER! De spits kopt binnen uit een vrije trap van Ajdin Hrustic.

70′ Een heerlijke steekbal van Sierhuis die Asoro wegstuurt! De Zweed ziet Telgenkamp redden.

70′ Asoro met een dribbel en een uithaal. Naast.

69′ Arias met een schotje namens Emmen: over.

61′ El Hankouri trekt naar binnen en haalt uit: net naast.

58′ Samir Memisevic komt heel ongelukkig neer op de grond na een duel, maar de schade lijkt mee te vallen.

56′ Wissel FC Emmen: Arias vervangt Kolar.

54′ Sierhuis weer met een gevaarlijke bal. Telgenkamp redt.

49′ Joel Asoro heeft een tik tegen zijn achterhoofd gehad en moet verzorgd worden.

48′ DOELPUNT FC GRONINGEN! Kaj Sierhuis breekt de ban voor de thuisploeg. De spits tikt binnen op aangeven van Joel Asoro.

46′ Het tweede bedrijf is begonnen.

Het is rust. FC Groningen had de grootste mogelijkheden, maar de ruststand is 0-0.

43′ Warmerdam, Warmerdam.. Zeefuik en Asoro met een goede combinatie. Eerstgenoemde speelt Warmerdam vrij in het strafschopgebied en de back schiet ontiegelijk hard over.

40′ Gevaarlijk moment: een schot/voorzet van Hrustic dwingt Telgenkamp tot een redding.

29′ Oh Asoro.. Sierhuis legt de bal voor, maar de spits wacht te lang en vergeet binnen te schieten.

27′ Ajdin Hrustic had de voorsprong op zijn schoen, maar schoot een honderd procent kans tegen Telgenkamp. Later werd nog gevlagd voor buitenspel.

21′ Chacon dwingt Padt naar de hoek met een schot.

19′ Gele kaart voor Hiariej.

14′ Goede voorzet van Zeefuik! Veendorp voorkomt namens de Drenthenaren dat Sierhuis scoort.

9′ Op de lat! Een vrije trap van Hrustic spat uit elkaar op de lat. Wat een mooie vrije trap.

8′ Gele kaart voor Heylen na het neerhalen van El Hankouri.

5′ Laursen gaat alleen af op Padt, maar de twee komen met elkaar in botsing na een ingreep van Memisevic. Geen gevolgen verder.

3′ Een schot van El Hankouri belandt op de Koeman-tribune.

1′ De wedstrijd is begonnen na een schitterend eerbetoon.

De wedstrijd begint met een prachtige actie: In memoriam. Alle FC Groningen-supporters die ons dit jaar zijn ontvallen, worden door de supporters geëerd. Een minuut lang zal het stadion klappen voor de overledenen.

Historie (drie keer): Twee keer won de ploeg aan de andere zijde van de Hondsrug en een keer won de Trots van het Noorden.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Hrustic, Van Kaam, Matusiwa, El Hankouri; Asoro, Sierhuis

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Bijl,Veendorp, Aurojo, Heylen; Pena, Hiariej, Laursen; Kolar, De Leeuw

Scheidsrechter: Danny Makkelie