Voedselbank, Hornbach en OOG houden samen kerstactie

Tijdens deze koude winterdagen zijn er genoeg mensen die een steuntje in de rug verdienen. Samen met de Voedselbank en Hornbach is OOG TV daarom een actie gestart.

Ken jij iemand die deze kerst een mooie kerstboom verdient? Geef hem of haar dan deze week op via oogtv.nl/kerstactie. De klanten van de voedselbank zijn al druk bezig om elkaar een kerstboom te geven. ‘Ik vind dat iedereen recht heeft op een mooie kerst. Ook al ben je alleen’, zegt een klant van de Voedselbank.

In de gemeente Groningen zijn er ongeveer 850 huishoudens die geen kerstboom hebben tijdens de feestdagen. ‘Alles kost geld en alles wat geld kost, dat vermijden deze mensen. Daardoor heb je een sombere sfeer’, zegt Ulfert Molenhuis van de Voedselbank.

Naast een échte Noordman kerstboom krijg je er ook nog iets anders leuks bij. ‘Een goede standaard van kwaliteit en een cadeaubon waarmee ze naar de Hornbach mogen om kerstboomversiering te halen’, zegt Folko Koolhof van de Hornbach.