Kansen voor provincie Groningen op hyperloop-testcentrum worden groter

nieuws
Foto: Hardt Hyperloop

Alleen Groningen en Zeeland zijn nog in de race zijn als locatie voor het European Hyperloop Center (EHC). Dat is een testbaan van 3 kilometer voor een hyperloop, een magneettrein in een buis onder lage druk.

Tot vandaag waren er nog vier provincies in de race om het EHC te verwelkomen. Nu is het duidelijk geworden dat het zal komen te staan in Groningen of in Zeeland:“Groningen en Zeeland hebben allebei een goed voorstel. Beiden hebben een mooie locatie beschikbaar waar wij goede mogelijkheden zien om dit centrum te realiseren,” aldus Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop.

Onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de hyperloop een realistisch alternatief is voor korte afstandsvluchten.  In een buizensysteem verplaatsen voertuigen zich autonoom middels een volledig elektrisch magnetisch aandrijfsysteem. De lagedrukbuizen zorgen voor de ideale omstandigheden waardoor de voertuigen beschermd zijn tegen weer en wind en zeer energiezuinig kunnen voortbewegen.

Binnen een maand wordt de knoop definitief doorgehakt. Tot die tijd hebben de twee overgebleven provincies de mogelijkheid om hun voorstel voor het EHC te concretiseren. Het EHC is een initiatief van de Nederlandse ontwikkelaar Hardt Hyperloop.