Tien procent van Groningers gelooft niet in klimaatverandering

nieuws

Tien procent van de inwoners van de gemeente Groningen gelooft niet in klimaatverandering. Dat blijkt uit een onderzoek van OIS Groningen,de onderzoeksafdeling van de gemeente Groningen.

Vijfenzeventig procent van de Stadjers geeft daarentegen aan zelf maatregelen te hebben getroffen om effecten van klimaatverandering te voorkomen of te verminderen.

Rond de 3.500 inwoners hebben de enquête ingevuld. Oudere inwoners lijken sceptischer tegenover klimaatverandering te staan dan jongere inwoners. De meeste inwoners zeggen echter de effecten van klimaatverandering zelf op te merken in hun buurt.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de meeste inwoners vinden dat de Rijksoverheid en de gemeente hoofdzakelijk of volledig verantwoordelijk zijn voor het voorkomen en verminderen van de effecten van klimaatverandering. Ze dichten een kleinere rol toe aan zichzelf of buurtgenoten. Uit verdere reacties blijkt dat respondenten vinden dat ook bedrijven en de industrie hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Uit de cijfers blijkt dat met name huiseigenaren de maatregel(en) hebben genomen. Iets minder dan de helft van de respondenten heeft de tuin vergroend, heeft het huis geïsoleerd en/of heeft zonwering geïnstalleerd. Ongeveer één op de vijf respondenten heeft een geveltuin of regenton. Slechts een aantal respondenten heeft een vijver of groen dak.

Deel dit artikel:

  1. Als volgens dit fop onderzoek 90% van de mensen geloven in klimaatverandering en daarnaast denken dat het door de mens komt. Kan die 90% dan even een vrijwillige belasting betalen, stoppen met vliegen, alleen met het OV gaan en minder stoken. Dan kan de rest gewoon lekker doorleven zoals ze willen. Waarom zoveel energie stoppen om het die zogenaamde 10% op te dringen? Dan houden we nu de linkerbaan gewoon even vrij voor iedereen die wel 130 wil rijden. Kijken hoeveel dat er zijn… ik denk wel vele malen meer dan 10%

  2. Er zijn nog veel meer deskundigen die aangeven dat kernenergie te gevaarlijk is. In vergelijking met zon en wind te duur. De voorraad uranium is eindig. Ook als je thorium gaat gebruiken heb je problemen . Ook de voorraad is eindig en het zal dus weer nieuwe machtsblokken creëren en veel disruptief gegraaf in de aarde. Thorium afval (al is er veel minder van hoog radioactief dus als er wat mee gebeurt zijn de gevolgen ernstig) Daarnaast is er nog geen werkende thorium-reactor, laat staan dat het op grote schaal commercieel kan worden uitgerold.

  3. De (kern) energie in frankrijk is vele malen goedkoper dan in duitsland en bij goedkoopste in europa. Zon en windenergie is niet geschikt om een stroomnet in de lucht te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *