Steekpartij op station lag in relationele sfeer

nieuws
Foto: Ben de Jager - 112dokkum.nl

De oorzaak van de steekpartij afgelopen maandag op station De Westereen lag in de relationele sfeer. Dat heeft de politie aan de Leeuwarder Courant laten weten.

De steekpartij vond maandag rond de klok van 09.30 uur plaats en had als gevolg dat het treinverkeer tussen Buitenpost en Hurdegaryp enige tijd gestremd werd. Op het perron, waar de trein richting Leeuwarden vertrekt, werd een 25-jarige vrouw uit De Westereen, gemeente Dantumadiel, neergestoken. Zij raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden. Het mes waarmee gestoken werd, werd op de plaats delict veiliggesteld.

De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal gaan beslissen of hij langer vast blijft zitten.

Deel dit artikel: