Pro-pietdemonstranten verwachten veldslag bij intocht Sinterklaas

nieuws

De organisatie die zaterdagmiddag gaat demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet, tijdens de intocht van Sinterklaas in Groningen, verwacht totale chaos op het Emmaplein. De organisatie roept daarom op tot kalmte.

De groep “The Hooligan Scene” kondigde donderdag op Facebook aan dat ze, net als vorig jaar, naar het Emmaplein gaan om actie te voeren voor Zwarte Piet. “Ik ben hier behoorlijk van geschrokken. In de berichtgeving, de mails en de berichten op mijn Facebook-pagina wordt de toon met de dag harder”, zo schrijft woordvoerder Wesley Wildschut op de Facebook-pagina van de organisatie. “Ik hoop dat u allen denkt aan de kinderen en u niet laat verleiden om los te gaan. Daar is deze demonstratie niet voor bedoeld.”

De demonstratie gaat wel door. Ook de tegendemonstranten van Kick-Out Zwarte Piet zullen gewoon naar het Emmaplein komen om te demonstreren. De organisatie zegt zelf niet ‘toe te geven aan intimidatie’.

Deel dit artikel:

 1. Dat komt omdat er allang geen sprake meer is van een discussie.
  Oh, en ook omdat het om hooligans gaat, niet om een breiclubje.

  Iedereen weet de achterliggende oorzaak van de grimmigheid wel, hoewel het sommigen (waaronder de media) moeite lijkt te kosten om deze te benoemen. Het is tijd dat een uitspraak als “Zwarte Piet is racistisch” niet meer als feit, maar als mening wordt gepresenteerd. En meningen kunnen, en mogen, verschillen. Ik ben die mening zelf niet toegedaan en ben zelfs van mening dat het weren van Zwarte Piet om zijn huidskleur niet wenselijk is; dat is op zichzelf discriminatie.

  Terug naar deze groeperingen. Ze bestaan allemaal uit mensen die hun mening als feit zien en intolerant zijn voor andere meningen. Ik zeg, laat ze lekker hun gang gaan. Ik heb geen tolerantie voor intolerantie (hoe paradoxaal dat ook is). Hek eromheen en have fun. Maar doe het buiten het gezicht van kinderen en mensen die wél gewoon de intocht van Sinterklaas willen vieren.

 2. Hoe gaan we aan onze kinderen uitleggen waarom Sinterklaas in eens allemaal vieze blanke uitzendkrachten in dienst heeft en alle zwarte pieten ontslagen heeft? Ja jongen zwarte pieten willen we niet meer, die zijn ontslagen. Pieten dienen blank te zijn. Helaas konden we geen mensen vinden die hun gezicht fatsoenlijk wassen maar gelukkig zijn ze blank, dat is wel zo geruststellend. Waar Zwarte Piet nu is? Die zit thuis met een uitkering, want zo zijn de rollen verdeeld in ons land.

 3. Ik hoop echt dat agressievelingen – of ze nu voor of tegen ZP of wat dan ook zijn – keihard worden aangepakt.
  Als ze elkaar dood willen slaan in een afgelegen weiland dan wens ik ze succes, maar oorlog voeren tussen kleine kinderen die alleen maar gekomen zijn om feest te vieren en een leuke optocht te zien gaat mij 3 stappen te ver.

 4. Ik zeg ook iets .. De “goede Sint” is in 1970 van de heilige lijst van het Vaticaan geschrapt, simpelweg omdat hij volgens de kerk nooit heeft bestaan.
  Sint is een leugen …de zoveelste ..
  Maar de Sint gaf daar niet zo veel om, in de loop der eeuwen is hij wel wat gewend. Onder de tijd van Karel de Grote kwamen de evangeliepredikers de heidense stammen bekeren.
  Maar.. de heidenen wilden niet van het geloof van hun oppergod Wodan afstappen. De predikers bedachten een slimme oplossing. Wodan, zo vertelden zij, had een lange witte baard en een lange mantel en bracht een bezoek, ook met een paard. Door de eeuwen heen heeft dit een uitstekende werking gehad en komt vandaag de dag de Sint nog elk jaar weer op bezoek.

  Wie wil me nu nailen mocht je de moeite nemen om het linkje aan te klikken .. en na het lezen van het “Ware”.. Sinterklaas verhaal .. :?
  Gebaseerd vanuit list en bedrog ?

  https://mijnoverdenkingen.blogspot.com/2013/10/valse-schaamte-over-piter-uit-ethiopie.html

 5. Waarom moeten een stel volwassenen nu HUN geschillen uitvechten over de rug van onschuldige kinderen.
  Ga dan lekker naar een ander plein en sla elkaar op de bek als je dat graag wil, maar laat kinderen er buiten.
  Ik ben ook pro Piet, maar niet voor geruzie tijdens de intocht.

  Had de burgemeester niet beter naar de PVV kunnen luisteren?
  Die stelde voor om deze groepen op een andere dag te laten demonstreren om de kinderen te vrijwaren van geweld.

 6. IK zou zeggen geblindeerd hek van een meter of 2 hoog om het Emmaplein heen zetten, zien we later wel wie er uit komt kruipen.
  Overigens wordt via de website van Kozp en via haar aanhangers op facebook pagina’s ook t-shirts aangeboden met de tekst “we buy black’ waar kopen van winkels met ‘zwarte eigenaren’ gestimuleerd wordt.
  Nu moet je van het woordje black eens white maken, en je wordt voor racist uitgemaakt, wordt er een actiegroep opgericht en krijgt het volle aandacht in de media.

 7. We moeten natuurlijk niet doen alsof de KOZP bestaat uit lieve mensen die elke vorm van geweld verafschuwen. Niks is minder waar. Jerry Afriyie is het gezicht van de KOZP, en is al eens veroordeelt voor geweld tegen een politieman, en is de verantwoordelijke persoon achter dreigmails aan ondernemers in den Haag. bron Algemeen Dagblad
  Jerry Afriyie is zelf gewoon een racist, in 2016 organiseerde hij een datingavond voor alleen zwarte mensen.
  https://www.facebook.com/jklrebel/posts/1316374721708685

 8. Hallo het zijn geen echte zwarte Pieten.
  Waar hebben we het over?
  Ga liever in de USA iets doen aan de rechten van zwarte mensen i.p.v. een onschuldig Sint Nicolaasfeest te bederven.
  Foei Shane on you.

 9. Ik ben pro Piet. Piet is zwart van het roet. Niet geschminkt als neger. En Piet stopt je niet in een zak of slaat je met een bos takken. Simpel. Fijn Sinterklaasfeest allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *