Pro-pietdemonstranten verwachten veldslag bij intocht Sinterklaas

nieuws

De organisatie die zaterdagmiddag gaat demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet, tijdens de intocht van Sinterklaas in Groningen, verwacht totale chaos op het Emmaplein. De organisatie roept daarom op tot kalmte.

De groep “The Hooligan Scene” kondigde donderdag op Facebook aan dat ze, net als vorig jaar, naar het Emmaplein gaan om actie te voeren voor Zwarte Piet. “Ik ben hier behoorlijk van geschrokken. In de berichtgeving, de mails en de berichten op mijn Facebook-pagina wordt de toon met de dag harder”, zo schrijft woordvoerder Wesley Wildschut op de Facebook-pagina van de organisatie. “Ik hoop dat u allen denkt aan de kinderen en u niet laat verleiden om los te gaan. Daar is deze demonstratie niet voor bedoeld.”

De demonstratie gaat wel door. Ook de tegendemonstranten van Kick-Out Zwarte Piet zullen gewoon naar het Emmaplein komen om te demonstreren. De organisatie zegt zelf niet ‘toe te geven aan intimidatie’.

Deel dit artikel: