Pers krijgt een kijkje in Forum Groningen

Zowel de regionale als de landelijke pers was gistermiddag aanwezig bij een rondleiding door Forum Groningen. De rondleiding werd geleid door directeur van het Forum, Dirk Nijdam, architect Pieter Bannenberg en wethouder Paul de Rook. 

Aanstaande vrijdag opent Forum Groningen voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Het gebouw bevat onder andere een bibliotheek, die over het gehele gebouw verdeeld is, bioscoopzalen, expozalen en het VVV gebouw komt op de begane grond. Ook heeft Forum Groningen een heel groot dakterras waarbij men over de gehele provincie kan uitkijken.

Voor de opening van Forum Groningen is een 24-uurs programma opgesteld. ‘Men kan bijvoorbeeld dansen op techno is speciale pakken die je laat dansen, ongeacht of je het wilt’, zegt directeur Dirk Nijdam. ‘Er is zoveel te beleven voor iedereen.’

Zoals de Martinitoren d’Olle Grieze heet, heeft Forum Groningen ook een bijnaam nodig. Wat deze bijnaam wordt, laat architect Pieter Bannenberg over aan de inwoners van de stad. ‘Zij moeten gezamelijk gaan bepalen wat de bijnaam wordt voor het gebouw, daar ga ik geen keuzes in maken.’

Het gehele programma voor aanstaande vrijdag is te zien via deze link.