AFGELOPEN: FC Groningen – Feyenoord (1-1)

sport

FC Groningen is in vorm. De punten stromen binnen en de ploeg maakt stappen in het spel. Feyenoord is minder in vorm, maar wist in de vorige speelronde wel voor de tweede keer op rij te winnen in de Eredivisie. Kan FC Groningen vanmiddag tegen de Rotterdammers dichter naar de bovenste plaatsen klimmen? Volg het hier vanaf 12:15.

 

AFGELOPEN! FC Groningen – Feyenoord eindigt in 1-1.

 

92′ Wat een kans voor Feyenoord zeg.. Warmerdam haalt een kopbal van Berghuis van de lijn. Daarna een kopbal van Der maar nét over.

90′ Drie minuten extra tijd. De Groningers. voeren de boventoon.

88′ Gele prent voor Gabriel Gudmundsson.

86′ Gele kaart voor Feyenoorder Tyrell Malacia.

83′ Wissel FC Groningen: Gudmundsson gaat spelen voor Ajdin Hrustic.

77′ Wissels: Joel Asoro verlaat het veld voor landgenoot Rasmon Pascal Lundqvist. Charlison Benschop  komt binnen de lijnen voor Kaj Sierhuis en bij Feyenoord vervangt Narsingh Sam Larsson.

76′ Kökcü met een hard schot. Padt redt met gemak.

73′ El Messaoudi met een enorme kans! De middenvelder schiet van dichtbij hoog over.

62′ Gele kaart voor Te Wierik. Hij haalt de doorgebroken Sinisterra neer. De VAR heeft gekeken en vond het geen rode kaart.

60′ DOELPUNT FC GRONINGEN! Samir Memisevic benut de strafschop: 1-1.

59′ PENALTY FC GRONINGEN! Toornstra schoffelt Te Wierik onderuit in het strafschopgebied.

55′ Goede save van Padt! Berghuis staat alleen voor het doel, maar schiet met zijn verkeerde been in de korte hoek. Padt redt goed.

49′ Hrustic met een afstandsschot. Ver naast.

46′ We zijn weer begonnen aan de wedstrijd. Kan FC Groningen de achterstand ombuigen?

 

Het is rust. FC Groningen is de bovenliggende partij, Feyenoord heeft de voorsprong: 0-1.

 

43′  Gevaarlijke hoekschop van FC Groningen. Warmerdam met een afzwaaier.

41′ FC Groningen krabbelt met vlagen naar voren, nog zonder succes.

33′ DOELPUNT FEYENOORD. FC Groningen nam wel heel veel man mee naar voren.. De Rotterdammers straffen dat af met een counter. Larsson steekt Sinisterra weg en de Colombiaan maakt het rustig af. Het is tegen de verhoudingen in, maar wel 0-1.

30′ Berghuis dwingt Padt met een bekeken bal naar de hoek.

22′ Hrustic speelt zichzelf prachtig vrij en geeft daarna ongelukkig af op Asoro. Wat een kans! Had hij niet zelf moeten uithalen?

18′ Hrustic op de paal! De middenvelder krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied en krult de bal sierlijk op de paal.

13′ Wedstrijd golft op en neer zonder echte kansen. Sierhuis is gretig.

8′ Steven Berghuis schiet naast namens de Rotterdammers.

1′ Scheidsrechter Gözübüyük heeft gefloten. In de eerste minuut van de wedstrijd wordt als statement tegen racisme niet gevoetbald.

Historie (43 keer): Zestien keer bleven de drie punten in Groningen, vijftien keer gingen de puntjes mee naar de Kuip en twaalf keer deelden de ploegen de punten.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Warmerdam; El Messaoudi, Memisevic; Asoro, Hrustic, El Hankouri; Sierhuis

Opstelling Feyenoord: Vermeer, Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Kökcü, Toornstra; Berghuis, Sinisterra, Larsson

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük