Kleding ruilen bij Het Ruilertje

Heb je geen zin om nieuwe kleding te kopen maar wil je wel nieuwe kleding? Elke vrijdagmiddag kan je tussen half twee en vier uur langskomen bij ruilwinkel Het Ruilertje in de Immanuelkerk om kleding te ruilen.

Als je geen kleding hebt om te ruilen, maar je toch iets nieuws in je kast wil, dan kan je een klein bedrag betalen en mag je iets uitzoeken. Je kunt niet alleen kleding komen ruilen, maar ook andere spullen zoals, schoenen en speelgoed.

Iedereen is welkom bij de winkel. ‘Maar je kunt wel zien wie niet zo mooie kleding inlevert en wie mooiere kleding inlevert. Dat maakt helemaal niks uit, we zijn hier allemaal gelijk’, zegt vrijwilliger Wilma Gremmer. Voor de klanten van Het Ruilertje is veel meer belangrijk dan de kleding. ‘Het is ook een wijkfunctie geworden. Bijvoorbeeld mensen die langs komen om een kopje koffie te komen halen. Ik woon tussen zoveel mensen en toch voel ik mij eenzaam’, zegt Gepke Hageman, een klant van de winkel.

Deel dit artikel: