Gedeputeerde blij met onderzoek naar snelle Lelylijn

Het plan van de coalitiepartijen in de Tweede Kamer om onderzoek te doen naar een snelle treinverbinding tussen de Randstad en het Noorden kan op enthousiasme rekenen van gedeputeerde Fleur Gräper (D66). “Dit is heel mooi nieuws.”

Het treinverkeer richting het Noorden rijdt op dit moment allemaal via het baanvak Zwolle-Meppel. “Een bottleneck“, zegt Gräper. “Daarom is het heel goed dat er nu onderzoek gedaan wordt naar bijvoorbeeld een Lelylijn.” De Lelylijn loopt via Emmeloord, Heerenveen en Drachten naar Groningen. “Maar het gaat ook om de verbinding richting Duitsland. Door een snelle verbinding maken we het reizen richting Duitsland en eventueel Scandinavië ook aantrekkelijk.”

Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) laat weten vooral in te willen zetten op de Nedersaksenlijn, een snelle treinverbinding tussen Groningen en Enschede via Stadskanaal en Emmen. “Het is zeker een oplossing voor de bottleneck, en ik denk dat het ook heel goed is voor de economische belangen in het oosten van Groningen, maar om reistijd tussen Groningen en de Randstad te verbeteren zou een Lelylijn wel een aanwinst zijn.”

Deel dit artikel:
Adverteren?