‘Founded in Groningen’ mag drie jaar door met steun van gemeente en provincie

De gemeente Groningen en provincie Groningen maakten vandaag bekend dat het startup-programma ‘Founded in Groningen’ de komende drie jaar doorgaat. Daarvoor krijgt het van beide overheden ruim 350.000 euro.

Lusanne Tehupuring, programmamanager (Private Lead) van Founded in Groningen, is blij dat het initiatief door kan gaan. “We zien dat startups en scale-ups vooral belemmeringen tegenkomen bij het aantrekken van kapitaal en talent en het aanboren van nieuwe markten. Die drie uitdagingen willen we in de komende jaren gaan aanpakken,” aldus Tehupuring.

Wethouder Economische Zaken Paul de Rook en Gedeputeerde Mirjam Wulfse zien Founded in Groningen als een nuttige investering. “Groningen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot snelgroeiende startup-stad. Met een goed ondernemersklimaat en een sterke IT-sector. Founded in Groningen heeft daaraan een grote bijdrage geleverd,“ aldus Wulfse. ”Door ook de komende drie jaar te investeren, ga ik ervan uit dat er meer startups bij komen en de scale ups sneller doorgroeien,” zo vult de Rook aan.

Het in 2015 opgezette initiatief gaat zich de komende jaren samen onder andere richten op het verbeteren van de verbinding tussen startups en het gevestigde bedrijfsleven. Daarnaast wil het ook internationale startups aantrekken.