B&W Tynaarlo: ‘BOA reageert adequaat op meldingen zwerfvuil’

nieuws
Foto: Groningen Schoon Dankzij Mij

McDonald’s Ter Borch bij Hoogkerk ligt op het grondgebied van de gemeente Tynaarlo. Een raadslid daar had gevraagd kentekens van klanten van McDrive op de verpakkingen te laten printen. B&W wil dat niet.

McDonald’s is niet de veroorzaker van het vuil, stelt B&W. ‘McDonald’s verricht de nodige inspanning om zwerfvuil te voorkomen bijvoorbeeld door het plaatsen van afvalbakken op hun terrein. Veel klanten maken hier gebruik van. In ons beleid tegen zwerfvuil zetten wij in op preventie. Daarnaast wordt door de BOA adequaat gereageerd op meldingen van zwerfvuil’.

Eind vorig jaar ging de vestiging open. Er waren direct klachten over zwerfvuil, onder meer vanuit de Onlanden. De foto’s van egels die Groningen Schoon Dankzij Mij in september publiceerde trokken veel aandacht.

Het volledige antwoord van het college van Tynaarlo staat op de site van die gemeente tussen de schriftelijke vragen.

Deel dit artikel:

  1. Dit raadslid schijnt volgens DvhN John Franke te zijn, deze zich ondernemer noemend persoon neemt het nooit zo nauw met de waarheid, dit idee is namelijk niet van hem afkomstig, maar is jaren geleden in 2008 al eens toegepast in een McDonalds vestiging in Amersfoort.

  2. Lachwekkend antwoord, de keuze van McD om zoveel verpakkingsmateriaal te produceren leidt uiteraard tot meer afval. De klanten van McD behoren niet tot het neest milieubewuste deel van de bevolking.
    Het plan om kentekens op de verpakkingen te zetten heeft al eerder uitstekend gewerkt. McD kan dit zonder problemen invoeren. Helaas interesseert het ze niet en doen heel weinig aan het zweefafval dat van hen afkomstig is.

  3. Dat krijg je met die leefbaren in het College. De zelfde partij heeft er ook voor gezorgd dat er nog steeds geen Supermarkt in Ter Borch is. Het is een inhoudelijk zeer zwakke partij die zijn oren te veel laat hangen naar belangengroepen. Kennelijk is er toch een landelijke structuur nodig om lokale partijen een beetje in het gareel te houden en ze te behoeden voor amateurisme.

  4. Kentekens op verpakkingen printen, wat een goed idee! Meteen doen.
    Dat McD’s geen troep zou veroorzaken is natuurlijk onzin.
    Ichi heeft gelijk. Wat is dat toch met overheden die geconfronteerd worden met grote bedrijven? Ze krijgen direct knikkende knietjes lijkt het wel. Vervelend is wel dat het algemeen belang hier vaak flink onder lijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *