B&W Tynaarlo: ‘BOA reageert adequaat op meldingen zwerfvuil’

nieuws
Foto: Groningen Schoon Dankzij Mij

McDonald’s Ter Borch bij Hoogkerk ligt op het grondgebied van de gemeente Tynaarlo. Een raadslid daar had gevraagd kentekens van klanten van McDrive op de verpakkingen te laten printen. B&W wil dat niet.

McDonald’s is niet de veroorzaker van het vuil, stelt B&W. ‘McDonald’s verricht de nodige inspanning om zwerfvuil te voorkomen bijvoorbeeld door het plaatsen van afvalbakken op hun terrein. Veel klanten maken hier gebruik van. In ons beleid tegen zwerfvuil zetten wij in op preventie. Daarnaast wordt door de BOA adequaat gereageerd op meldingen van zwerfvuil’.

Eind vorig jaar ging de vestiging open. Er waren direct klachten over zwerfvuil, onder meer vanuit de Onlanden. De foto’s van egels die Groningen Schoon Dankzij Mij in september publiceerde trokken veel aandacht.

Het volledige antwoord van het college van Tynaarlo staat op de site van die gemeente tussen de schriftelijke vragen.