Staking Martini Ziekenhuis voor betere CAO

Donderdag werd in het Martini Ziekenhuis actie gevoerd door de werknemers in samenwerking met de vakbond FNV Zorg en Welzijn. De hele dag werd een zogeheten ‘zondagsdienst’ gedraaid.

Deze zondagsdienst van de staking houdt in dat het personeel van 19 afdelingen het werk neerlegt en afspraken met patiënten worden verzet. De spoedeisende hulp en oncologie-afdeling draaien wel normale diensten.

Sinds maart dit jaar zitten de vakbond en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen om de tafel om te onderhandelen over een nieuwe CAO. De vakbond en de werknemers willen een loonsverhoging van vijf procent en dat er afspraken worden gemaakt om de werkdruk voor het personeel te verlagen, maar de NVZ is hier tot op heden niet in meegegaan.

Het Martini Ziekenhuis is niet de enige locatie waar actie wordt gevoerd. Ook ziekenhuizen in Haarlem, Schiedam en Rotterdam organiseerden soortgelijke acties en meer ziekenhuizen in het land zullen de komende weken volgen. De organisatie hoopt dat het met deze lokale acties niet tot een nationale staking hoeft te komen, maar dat de NVZ opnieuw met hen rond de tafel wil.