Stadspartij stelt meerdere vragen over ‘benadeling’ Haren

nieuws
Foto: Google Streetview

Drie incidenten in Haren zijn door de Stadspartij voor Stad en Ommeland voorgelegd aan het college van de Gemeente Groningen. De partij zegt niet blij te zijn met meerdere missers in Haren na de fusie.

Haren is sinds 1 januari 2019 onderdeel van de Gemeente Groningen. De laatste week zijn er meerdere incidenten waar de partij nu aandacht voor vraagt. Zo zet de Harense horecagelegenheid ‘De Pub’ al jaren hun terras op tijdens de 4 Mijl. Een uur voor de start moest het café van handhavers ineens het terras opruimen, omdat het café niet de benodigde vergunningen in bezit had. Onbegrijpelijk volgens de Stadspartij, want volgens de partij is er met Harense ondernemers de afspraak gemaakt dat er geen regels veranderen tot er nieuwe afspraken zijn gemaakt.

De partij stelt daarnaast vragen over onduidelijkheid rond de speelplaats op de Leo Polakweg en het verdwijnen van het leerorkest op basisschool ‘De Borg’. De afgelopen weken sprak de Stadspartij zich ook uit over de Harense kwesties rondom de hondenbelasting en de DIFTAR (zie gelinkte artikelen).

Deel dit artikel: