Stadspartij stelt meerdere vragen over ‘benadeling’ Haren

nieuws
Foto: Google Streetview

Drie incidenten in Haren zijn door de Stadspartij voor Stad en Ommeland voorgelegd aan het college van de Gemeente Groningen. De partij zegt niet blij te zijn met meerdere missers in Haren na de fusie.

Haren is sinds 1 januari 2019 onderdeel van de Gemeente Groningen. De laatste week zijn er meerdere incidenten waar de partij nu aandacht voor vraagt. Zo zet de Harense horecagelegenheid ‘De Pub’ al jaren hun terras op tijdens de 4 Mijl. Een uur voor de start moest het café van handhavers ineens het terras opruimen, omdat het café niet de benodigde vergunningen in bezit had. Onbegrijpelijk volgens de Stadspartij, want volgens de partij is er met Harense ondernemers de afspraak gemaakt dat er geen regels veranderen tot er nieuwe afspraken zijn gemaakt.

De partij stelt daarnaast vragen over onduidelijkheid rond de speelplaats op de Leo Polakweg en het verdwijnen van het leerorkest op basisschool ‘De Borg’. De afgelopen weken sprak de Stadspartij zich ook uit over de Harense kwesties rondom de hondenbelasting en de DIFTAR (zie gelinkte artikelen).

Deel dit artikel:

 1. Ach Haren is jammer genoeg maar om twee redenen geannexeerd.

  Ten eerste omdat groningen er ineens wat meer inwoners bij krijg en dan kan gaan stuivertje wisselen met Eindhoven wie de vierde gemeente van Nederland is en dus recht heeft op een lelylijn.

  Ten tweede zouden de inwoners van Haren, zo is het verhaal schatryk zijn, en dat kon de arme stad Groniggen wel gebruiken. Volgens mij valt de liquide rykdom wel wat mee en heeft de nieuwe gemeente er een wat grotere WMO taak bijgekregen.

  En Ohja het stadhuis wat een tijdje gemeentehuis werd genoemd is nu gewoon weer stadhuis.

 2. Lachwekkend hoe de stadspartij nu net doet alsof Haren niet technisch failliet was.
  Al jaren werd er nauwelijks meer iets aan onderhoud gedaan. En dan nu zeuren over de nieuwe gemeente. Je moet dan wel hele grote oogkleppen op hebben.

 3. Beste Marc, het ligt ietwat genuanceerder.De Pub heeft wel degelijk een vergunning. In de gemeente Haren was een extra vergunning niet nodig voor bijvoorbeeld de 4 mijl. Al zolang deze wedstrijd langs de Pub loopt stonden de tent en staantafels daar. En vanuit de nieuwe gemeente was begin dit jaar gecommuniceerd dat er dit jaar niks zo veranderen. Tot een uur voor de start, toen er ineens werd gecontroleerd op die extra vergunning(lees:geldklopperij van een gemeente in nood) die er zou moeten zijn. Geen communicatie, wel handhaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *