SP wil uitbreiding van armoedebeleid in Groningen

nieuws

Het armoedebeleid van de gemeente Groningen moet verder uitgebreid worden. Dat zegt de SP in de stad, naar aanleiding van de behandeling van het nieuwe armoedebeleid.

De partij wil mensen die één jaar of langer van een laag inkomen of een bijstandsuitkering moeten rondkomen een inkomenstoeslag geven. Daarnaast wil de SP dat de afvalstoffenheffing eerder wordt kwijtgescholden. Met deze twee voorstellen gaan minima er 5 tot 10 procent in inkomen op vooruit, aldus de socialisten.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk zegt: “Terwijl de economie al jaren groeit, blijft de armoede in Groningen onverminderd groot. Mensen zien dat hun woon-, energie- en zorgkosten blijven stijgen, maar hun inkomen dat niet doet.” Daarom moet het armoedebeleid van de gemeente meer gericht zijn op deze structurele problemen. De SP roept, ondanks financieel moeilijke tijden, andere politieke partijen en het gemeentebestuur op om eerder inkomensondersteuning te bieden

Deel dit artikel:

  1. beging eerst maar met de gemeentelijke belastingen te verlagen voor de norm 150 % uitkeringen en lonen en verhoog de uitkeingen en lonen van de wedewerkers van iederz, die zitten nu ook tussen wal en schip in en leven veelal in armoede!

  2. Dit stuk stond onlangs in het Dagblad van het Noorden als een opinie .. Een uitstekend stuk!

    ‘Minima worden stilzwijgend gekort, een loepzuiver geval van discriminatie’

    Het barst van de initiatieven om armoede te bestrijden, maar waarom wordt er weggekeken van de korting van zo’n 13,5 procent netto (!) op de minima; een loepzuiver geval van discriminatie? Pak dat onrecht eerst aan.

    https://www.dvhn.nl/Meningen/Opinie/Minima-worden-stilzwijgend-gekort-24838741.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *