‘Renoveren zonder verdere procedures’

nieuws

De gemeente en vijf woningcorporaties hebben een ontheffing gekregen voor tien jaar voor de Wet Natuurbescherming voor de stad Groningen en Hoogkerk. Daardoor kan er sneller doorgepakt worden.

De gemeente: ‘Het is nu mogelijk om eigen gebouwen te renoveren, te vernieuwen en te verduurzamen met behoud en ontwikkeling van de populaties van verschillende diersoorten en zonder verdere procedures’.

‘Als vleermuizen, huismussen of andere beschermde dieren verblijven in een gebouw dat verbouwd of gerenoveerd moet worden dan is het verplicht om rekening te houden met de aanwezige beschermde soorten. Hiervoor diende steeds een ontheffing Wet Natuurbescherming aangevraagd te worden bij de provincie en dat is een tijdrovend proces. Dat geldt ook voor het onderzoek of er beschermde soorten zitten’.

Dat hoeft nu niet meer vanwege de zogeheten generieke ontheffing Wet Natuurbescherming. Om dit te vieren zijn er nestkasten opgehangen. Helaas had de kraan een storing en kon wethouder Inge Jongman niet omhoog.