Persoon slaat overboord op Hoornsemeer

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Op het Hoornsemeer is maandagmiddag een schipper van een zeiljacht overboord geslagen. De man is daarbij gewond geraakt. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

Het ongeluk gebeurde rond 13.10 uur. “Een man had een tochtje gemaakt over het water en wilde ter hoogte van het Winterpad aanleggen”, vertelt Patrick Wind van 112groningen.nl. “Dat aanleggen ging niet goed, want op een bepaald moment is de man overboord geslagen. Het zeiljacht ging er echter vandoor, maar het slachtoffer kon zich aan de boot vastklampen.” Volgens Wind kon de man snel uit zijn benarde positie bevrijdt worden. Ondertussen waren de hulpdiensten al gebeld. De Groninger brandweer rukte uit met de duikers, de hulpverleningswagen en een bluswagen. Ook een politie en een ambulance kwamen ter plaatse.

“De man is met onderkoelingsverschijnselen opgevangen in de ambulance.” Daarna is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: