Ook Gemeente Groningen regelt kerstbomen voor Haren

nieuws
Nu is de Kerkstraat nog herfstig, maar de wintersferen zijn onderweg. Foto: Casper Slotboom

De gemeente Groningen heeft vandaag toegezegd kerstbomen te plaatsen in de winkelstraten van Haren. Daarmee wordt het voormalig Harense beleid voortgezet.

Al jaren zorgde de gemeente Haren er voor dat in het centrum van Haren kerstbomen stonden om de straten gezellig en knus te maken. Daarvoor had de voormalige gemeente zelfs putjes in de grond geplaatst, die netjes volgens de regels 4 meter van de winkelpanden af stonden. Elk jaar plaatste de gemeente de kerstbomen zelf.

Na de herindeling vreesden Harense ondernemers, mede ingegeven door een reeks incidenten, er voor dat ze dit jaar zelf alles moesten regelen en betalen. Maar niets blijkt uiteindelijk minder waar. Dus krijgt het dorpscentrum straks weer de gezellige sfeer die bij de winterdagen hoort.

Deel dit artikel: