Nederlandse schaakteam met Lucas van Foreest verliest van Engeland

sport
Lucas van Foreest (foto Alina L'Ami)

Het Nederlandse schaakteam heeft in de 4e ronde van het EK in Georgië met 1,5-2,5 verloren van Engeland.

De 20-jarige Groninger Jorden van Foreest stond niet in de basis en daar zal de Duitse coach Jan Gustafsson spijt van hebben gehad.  Jorden is namelijk in goede vorm met een score van 2,5 punt uit 3 partijen. Zijn jongere broer Lucas van Foreest speelde remise, net als Giri en Van den Doel. De wedstrijd werd in het nadeel van Nederland beslist, omdat L’Ami zijn partij verloor.

Door dit resultaat is Nederland gezakt naar de gedeelde vijfde plaats van de veertig landen met 6 punten uit 4 wedstrijden. Aan kop gaan Oekraïne, Armenië, Engeland en Rusland met 7 uit 4. Er worden in Georgië negen rondes gespeeld.

Deel dit artikel: