Mindervalide genieten van uitzicht de Onlanden

In de Onlanden gingen donderdagmiddag zo’n veertig mindervalide mensen de lucht in. Zo konden ze van het zelfde uitzicht genieten als de naastgelegen uitkijktoren.


Naast de uitkijktoren van de Onlanden stond namelijk een hoogwerker. Deze hoogwerker bracht mensen die slecht ter been zijn naar 26 meter hoogte, dezelfde hoogte als de uitkijktoren. Om aan de top van de uitkijktoren te komen moeten er 126 treden beklommen worden, dat is voor mindervalide mensen onbereikbaar. Ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Noordenveld en Natuurmonumenten hebben er met de hoogwerker voor gezorgd dat deze mensen ook konden genieten van het uitzicht.

Bart Zwiers van Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat iedereen van de natuur kan genieten. Voor mindervalide mensen is de natuur lang niet overal toegankelijk. Daar probeert Natuurmonumenten verandering in te brengen, er zijn inmiddels al veertig plekken in de natuur toegankelijk gemaakt voor mindervalide mensen.

Voor de 96-jarige Alke van der Velde – van Calker kon de hoogwerker niet hoog genoeg gaan. Zij was één van de personen die kon genieten van het uitzicht. Van der Velde – van Calker vond het “een heel bijzonder initiatief” en hoopt er de volgende keer weer bij te kunnen zijn.

Deel dit artikel: