Lonely Planet lokt toeristen naar Nederland met pittoresk Hoge der A

nieuws
Foto: Hardscarf via WikiMedia Commons (CC 2.0)

Nederland staat op de zevende plaats van Lonely Planet’s tien landen om te bezoeken in 2020.  De toonaangevende reisgidsen-uitgeverij maakt deze lijst dinsdag bekend. Groningen krijgt een eervolle vermelding en prijkt met het Hoge der A boven het artikel.

Hoofdredacteur van Lonely Planet magazine Nederland, Linda Ismaili: “Er is in ons land nog zó veel te beleven. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in minder bezochte steden als Groningen, Maastricht en Eindhoven. Ik hoop dat reizigers én Nederlanders hierdoor aangemoedigd worden om nog meer van het land te ontdekken.”

Jos Vranken, algemeen directeur NBTC Holland Marketing: “Het is goed te zien dat Lonely Planet het rijke en gevarieerde aanbod van Nederland markeert. Zo worden reizigers geïnspireerd met de historische binnensteden van Groningen en Arnhem.”

Nederland staat op de zevende plek in de lijst van beste landen voor 2020. Bhutan, het koninkrijk dat in 2020 de eerste volledig organisch-biologische natie wil worden, staat aan de top. Engeland staat op de tweede plek, gevolgd door Noord-Macedonië op nummer drie.