Dode man in vijver Radiumstraat niet door misdrijf om het leven gekomen

In een vijver aan de Radiumstraat in de wijk Vinkhuizen is zaterdagochtend het levenloze lichaam van een man aangetroffen. De politie meldt in de middag dat het slachtoffer niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

“Het lichaam werd rond 09.00 uur aangetroffen”, vertelt een politiewoordvoerder. “We zijn direct begonnen met een onderzoek. De omgeving van de vijver hebben we afgezet.” De politie wil daarmee bereiken dat eventuele sporen die een antwoord kunnen geven veilig zijn gesteld. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

Tekst gaat verder onder de foto

Een duiker van de politie bereidt zich voor op het onderzoek. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Veel hulpdiensten aanwezig
Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl ziet rond 10.00 uur dat een GGD-arts en een politieduiker ter plaatse zijn gekomen. “Ook de Forensische Opsporing is aanwezig”, zegt Ten Cate. “Zij bereiden zich nu voor op het onderzoek dat zij uit gaan voeren”. Even na 11.00 uur werd het lichaam uit het water gehaald en naar een mortuarium gebracht.

Op de vraag of er niet heel veel hulpverleners rondlopen antwoordt Ten Cate ontkennend. “Iedereen heeft een hele specifieke taak bij zo’n onderzoek. De GGD-arts komt bijvoorbeeld om de persoon officieel dood te verklaren. Politieagenten zijn er specifiek voor de afzettingen en of iedereen achter de linten blijft. En medewerkers van de Forensische Opsporing zijn er puur voor het veiligstellen van sporen en aanwijzingen.”

“Geen sprake van misdrijf”
De politie laat in de tweede helft van de middag weten dat er geen sprake is van een misdrijf. “Dat hebben we na ons onderzoek vast kunnen stellen. Het lichaam is inmiddels vrijgegeven en is overgedragen aan de familie”, aldus een politiewoordvoerder.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
De omgeving van de vijver is afgezet. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: