Investeerders zijn gek op Groningen

nieuws
Foto: Bart Vromans

Vastgoedinvesteerders zijn gek op Groningen. Het is de op één na aantrekkelijkse stad om te beleggen.

Wageningen is nummer 1, Groningen 2 en Amsterdam 3, volgens het Amsterdamse vastgoedbedrijf Savills dat voor internationale beleggers een ‘aantrekkelijkheidsscan’ heeft gemaakt van Nederlandse steden.

Nederland blijkt interessant voor buitenlandse investeerders, omdat er veel vraag is naar woningen en de huizenprijzen blijven stijgen.

Deel dit artikel:

 1. Het is aantrekkelijk voor beleggers omdat de roverheid tientallen jaren het woningtekort laat oplopen door te weinig te bouwen en ook nog eens 100 – 120.000 mensen per jaar binnenlaat. En in Groningen komen daar nog eens een paar duizend buitenlandse studenten overheen.

  Nu gaan ze de kleine belegger, veelal ondernemers, die voor de oude dag wat vastgoed hebben als pensioen naaien door over 2 jaar met een nieuw belastingstelsel te komen waardoor beleggingen in woningen flink belast gaan worden. Want die pensioenen wil de overheid natuurlijk ook zoveel mogelijk korten. Het kan toch niet zo zijn dat iedereen moet inleveren van de pensioenfondsen terwijl diegene die zelf een appeltje voor de dorst bij elkaar hebben gespaard hun investering alleen maar zien groeien. Geen gezeik, allemaal arm.

 2. Reactie op Willem 123.
  Indien je als Belegger een normale huur zou vragen , is beleggen in natuurlijk geen enkel probleem. Anders word het als ( sociale) woningen worden gekocht om omgebouwd worden voor kamer/studio verhuurd!
  Gelijk belasting technisch
  Verder je over mensen binnen laten en buitenlandse Studenten Salat helemaal nergens op. Daardoor ben jij in de Gelegenheid om je pandjes voor hoge te verhuren.

 3. En indirect betalen wij mee, aan deze pandjesbazen. De universiteiten en hogescholen krijgen subsidie uit Brussel per ‘buitenlandse student’. De lokale politiek verzorgt de voorwaarden. Ook door het opzettelijk veroorzaken van krapte en het vastgoed profiteert !!!

  Vroeg of laat zal de pleuris ook wel uitbreken in Groningen!

 4. @veldkamp

  Ik heb geen pandjes, ik leg even uit hoe het allemaal zit. Want het is makkelijk mensen met beleggingspandjes als halve criminelen weg te zetten terwijl er maar 1 verantwoordelijk is, de gemeente. Die hadden meer kunnen bouwen, maar ze willen om te beginnen al zelf de hoofdprijs vangen voor de bouwgrond die ze in bezit hebben. Of de overheid die op missie in China was om daar aan te geven dat Nederland ideaal is om in onroerend goed te beleggen…

  De gemeente heeft een hele dikke klomp boter op het hoofd. En dat willen ze oplossen door meer regels, meer belasting en de schuld in de schoenen van beleggers te schuiven. En men trapt er nog in ook.

  Vraag om te beginnen maar eens aan Rutte hoe het kan dat het belastinggeld tegen de plinten aanklotst, maar er netto geen Nederlander op voorruit gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *