Grote logistieke operatie voor Arriva bij werkzaamheden

Wie in de herfstvakantie met de trein naar Groningen reist ontkomt bijna niet aan de gevolgen van werkzaamheden aan het spoor. Zo worden er op de trajecten richting Delfzijl, Leeuwarden en Roodeschool bussen ingezet.

Tussen Groningen en Zuidhorn rijden twaalf dagen geen treinen. Spoorbeheerder ProRail gaat nabij Hoogkerk een bestaande spoorbrug slopen en vervangen door een gloednieuwe betonnen variant. Deze vernieuwing heeft te maken met de spoorverdubbeling waardoor er vanaf eind 2020 een extra sneltrein kan gaan rijden. Vanaf woensdag tot en met volgende week zondag worden er om die reden bussen ingezet. Daarnaast wordt er een snelbus ingezet tussen Groningen en Leeuwarden.

Daarnaast gaat er ook gewerkt worden aan het spoor richting Delfzijl waardoor er komende zaterdag bussen rijden tussen Bedum en Delfzijl. Tot slot rijden er van 19 tot en met 27 oktober geen treinen tussen Sauwerd en Roodeschool waardoor Arriva ook hier bussen inzet. “Het betekent voor ons een grote logistieke operatie”, zegt Joyce de Vries van Arriva Nederland. “Aan de hand van cijfers van reizigersaantallen die we hebben zetten we dat aantal bussen in waarmee we onze reizigers kunnen vervoeren.”

Meer informatie over de werkzaamheden vind je op de website van Arriva.

Deel dit artikel: