Groep 8 gaat de strijd tegen plastic in het water aan

De Borgmanschool aan de Warmoesstraat gaat de strijd aan tegen plastic in het water.
Dat doen de leerlingen niet zonder reden, ze battelen namelijk tegen 23 andere scholen uit heel Nederland.

De scholen battelen tegen elkaar om zoveel mogelijk plastic uit het water te halen. De school met het meeste plastic wint. Dinsdag was het de beurt aan groep 8b om het water op te gaan en er plastic uit te vissen. De battle is het initiatief van de Plastic Whale Foundation. Zij zetten zich in voor plasticvrije wateren. ‘Het idee van de battle is, dat we kinderen informatie geven over de plasticsoep en daarnaast geven wij ze ook de handvaten om zelf in actie te komen,’ zegt projectmanager Emilie Brenninkmeyer. Brenninkmeyer staat versteld van het enthousiasme van de kinderen. ‘Wat ik al vaak heb gehoord van de docenten is dat de kinderen vaak na schooltijd een extra blokje omlopen om plastic te verzamelen,’ zegt Brenninkmeyer.

De leerlingen van de Borgmanschool Warmoesstraat vinden de battle een goed initiatief. ‘Er ligt heel veel plastic, en het beste is dat we het er gewoon uit halen,’ zegt Else, een leerling. ‘Het is heel slecht voor het milieu en het is ook goed bedacht van de organisatie dat ze kinderen er iets over leren,’ zegt leerling Isabelle. De leerlingen van groep 8 hebben veel rare dingen uit het water gehaald. ‘Een hoed en een dooie egel, dat was best wel zielig,’ zegt Chiel.

In totaal heeft de Borgmanschool Warmoesstraat 21,1 kilo plastic uit het water gevist.