Fietsers Thesinge mogen binnenkort over fundering fietsen

nieuws

Na diverse opmerkingen van bewoners uit Thesinge over het omfietsen vanuit Thesinge richting Groningen, zijn de gemeente en aannemer Strukton op zoek gegaan naar alternatieven.

De gemeente: ‘Als eerste is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om fietsers al dan niet in konvooi en onder begeleiding doorgang te verlenen door het werkvak. Hieruit kwam opnieuw naar voren dat dit niet op een veilige manier kan. Er is geen veilige ruimte om langs de machines te gaan en er zijn vele hoogteverschillen.

Daarna hebben we gekeken, gelet op de voortgang van de werkzaamheden, wanneer de fietsers en bromfietsers vanuit Thesinge weer via het Boer Goensepad richting Groningen kunnen rijden. Mede doordat er extra personeel is ingeschakeld, kunnen fietsers en bromfietsers vanaf woensdagmiddag 16 oktober na 16.00 uur, op een veilige manier vanuit Thesinge over de Lageweg via het Boer Goensepad richting Groningen fietsen. Dit is dan wel over het funderingsmateriaal en nog niet over het asfalt. Via een extra bordje wordt dit aan het begin van de werkzaamheden kenbaar gemaakt.

Zodra we asfalt aanbrengen, is de rijbaan weer voor 1 of 2 dagen afgesloten. Wanneer de data bekend zijn, communiceren we hierover’, schrijft de gemeente in een nieuwsbrief..