Dorpshuis Ten Boer en weggeefwinkel zijn dumpen zat

Het dorpshuis van Ten Boer en de daarin gevestigde weggeefwinkel hebben een probleem. Op momenten dat de winkel niet open is, dumpen mensen ongewild hun spullen. Dat terwijl het de bedoeling is dat de spullen worden ingeleverd als de vrijwilligers van de weggeefwinkel aanwezig zijn.

Elke dinsdag en donderdag is de weggeefwinkel in Ten Boer open. Bij  de winkel kunnen mensen spullen brengen die zij niet meer gebruiken. Vervolgens wordt de staat van de spullen gecheckt en worden de spullen weggegeven aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Johan Bulthuis van het dorpshuis vindt het vervelend dat er spullen worden gebracht als de winkel niet open is. “Het is fijn dat de spullen een tweede leven krijgen, maar als je het gewoon bij de deur neerzet op het moment dat de winkel gesloten is, dan is het naar mijn idee niet het inleveren van spullen, maar het dumpen van spullen.”

Sjani van Dijk van de weggeefwinkel vindt het ook vervelend. “Johan wil het liever niet meer voor ons binnenzetten en dat is zijn taak ook helemaal niet. Daarnaast zorgt deze situatie ervoor dat er spullen worden weggegooid en ook moeten wij de kosten van de containers betalen. Naast subsidie krijgen wij helemaal geen geld, dus het brengt voor ons finaciële problemen.”

Sjani benadrukt de goede band met de klanten. “Het is een heel sociaal gebeuren. Mensen komen bij ons koffie drinken en een praatje maken. Voor sommigen is het ook een manier om hun verhaal kwijt te kunnen. We hebben veel plezier met elkaar.”

Aanstaande zaterdag viert de weggeefwinkel zijn vijfjarig bestaan. Van 10:00 tot 15:00 is men welkom bij het dorpshuis. Voor iedereen is er een hapje en een drankje geregeld. Daarnaast zal er ook een ballonnenclown en een rad van fortuin aanwezig zijn. Als klap op de vuurpijl zal de nieuwe wintercollectie gepresenteerd worden.