Donar onverwacht onderuit tegen Rotterdam

sport

Donar heeft dinsdagavond een onverwachte nederlaag geleden tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. In Rotterdam scoorde de thuisploeg zelfs meer dan 100 punten: 102-93.

Op de nederlaag viel niets af te dingen. De Groningers speelden ongeïnspireerd tegen de Rotterdammers, waar Donar de oefenwedstrijd tijdens de open dag op 4 september nog eenvoudig van won met 89-42. Dinsdag vielen de schoten vanaf het begin niet, en verdedigend zat het ook niet goed. Bij Rotterdam lukte bijna alles, en via 12-0 eindigde het eerste kwart bij 32-15.

Ook in het tweede kwart wist Donar Feyenoord niet af te stoppen, getuige de 31 punten voor de Rotterdammers. Zelf wisten de Groningers iets beter te scoren, vooral door 8 punten van Donte Thomas, maar bij rust was het verschil alleen maar groter geworden: 63-40. Aan het eind van het derde kwart werd Donar-speler Shane Hammink met 2 technische fouten (in beide gevallen voor het weggooien van de bal) het veld uit gestuurd. Aan het eind van het kwart was Donar maar 3 punten ingelopen: 85-65.

Pas in het laatste kwart vielen de schoten wél voor Donar. Ook Matt Williams, afgelopen zaterdag nog goed voor 8 driepunters, ging van afstand scoren. Hij kwam uiteindelijk tot 5 driepunters uit 11 pogingen. Ruim 4 minuten voor tijd stond de thuisploeg al op 98-78. De 100-puntengrens werd 2 doorbroken door Jeroen van der List met een vrije worp. In de slotseconde van de wedstrijd ontstond nog een opstootje, nadat Matt Williams op een onsportieve manier werd afgestopt door Mack Bruining, en Matt hem een beuk gaf.

Topscorers bij Donar waren Donte Thomas en Matt Williams met beiden 23 punten, en Carrington Love met 21 punten. Bij Feyenoord was Quentin Snider topscorer met 28 punten.

Donar staat nu op een gedeelde tweede plaats in de Dutch Basketball League met 4 punten uit 3 wedstrijden. Koploper is ZZ Leiden, dat evenveel punten heeft, maar een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *