“De wind maakte het een uitdaging om veilig te blijven rijden”

oogochtendshow

Elk jaar wordt er in Australië de World Solar Challenge georganiseerd. Dit jaar doet ook een team uit Noord-Nederland mee, het Top Dutch Solar Racing Team. De OOG Ochtendshow had vanochtend contact met het team via de satelliettelefoon.

Ook dit jaar doen er weer teams vanuit de hele wereld mee aan de World Solar Challenge. De bedoeling is om een zo snel mogelijk voertuig te bouwen dat enkel wordt aangedreven met zonne-energie en met deze voertuigen tegen elkaar te racen door de outback van Australië. Het Top Dutch Solar Racing Team,  bestaande uit MBO-, HBO- en universiteitsstudenten, probeert dit jaar de eerste prijs naar Groningen te halen.

Het team had een onwijs sterke start, maar heeft wel wat problemen ondervonden in de laatste paar dagen. Door de Australische hitte had het team last van een te hete accu, waardoor de accu niet kon opladen tijdens het rijden. Verder gaf het team aan veel last te hebben gehad van de wind vandaag.

Het team moet ongeveer nog 700 kilometer rijden en hoopt vrijdagochtend aan te komen in Adelaide. Momenteel staat het team op de vijfde plaats.

Het interview met het Top Dutch Solar Racing Team is hieronder terug te beluisteren.

De rest van de week zal het team ons blijven updaten over het verloop van de race.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *