‘Crisisbestuur’ moet conflict onder ‘vrijgemaakten’ in Ten Boer oplossen

nieuws
Foto: Google Streetview

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Ten Boer krijgt een tijdelijk ‘crisisbestuur’ om de bestuurscrisis binnen het kerkgenootschap op te lossen. Conflicten omtrent de koers zorgden er twee weken terug voor dat de volledige kerkenraad van het genootschap opstapte.

Het tijdelijke bestuur gaat zich, volgens het Nederlands Dagblad, niet bezighouden met de koers zelf.  Het moet ervoor zorgen dat het genootschap weer een eigen kerkenraad kiest. De kerkenraad moet vervolgens, gaat samen met de gemeente, over de inhoud beslissen.

De vijfhonderd leden van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Ten Boer moeten het sinds 7 oktober stellen zonder eigen kerkenraad. Deze trad af na interne onenigheid over de te volgen koers binnen de kerk.

Deel dit artikel: