Complete kerkenraad GKv Ten Boer treedt af na onenigheid over koers

nieuws
Foto: Google Streetview

De vijfhonderd leden van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Ten Boer moeten het sinds maandagavond stellen zonder eigen kerkenraad. Deze trad, volgens het Nederlands Dagblad, af na interne onenigheid over de te volgen koers binnen de kerk.

Volgens het kerkgenootschap is de leiding van de gemeente overgedragen aan de classis Appingedam. In een schriftelijke verklaring schrijft de aftredende raad: “Aan deze stap is een intense worsteling voorafgegaan om de koers van de kerk. (..)  De kerkenraad heeft zich jarenlang ingezet om de gemeente voor te gaan in een principieel-gereformeerd spoor. (..) Ondanks veel inspanningen is het niet gelukt om binnen de gemeente op één lijn te komen.”

De gemeente zit sinds februari 2015 zonder dominee door de interne strijd. Twee oud-predikanten maakten begin 2018 de overstap naar een hersteld-gereformeerde kerk (DGK), gevormd door verontruste vrijgemaakten. Volgens predikant Kees van Dusseldorp, die nauw betrokken is bij het kerkgenootschap, is het nieuws allemaal ‘nog erg vers’ en heeft de gemeente nu eerst behoefte aan rust.

Deel dit artikel: