Boeken komen kinderen achterna

Je bent een kind en je wil je lekker lezen, dan pak je toch gewoon een leuk boek? Of je rent naar de bibliotheek. Zo simpel is het niet altijd voor veel kinderen.

Niet alle ouders kopen kinderboeken voor hun kinderen, of gaan met ze naar de bibliotheek Deze kinderen kunnen gratis een zwerfboek lenen. Dit zijn kinderboeken die door particulieren geschonken zijn om gratis uit te lenen aan kinderen.

Dit is een mooi initiatief, want behalve dat lezen leuk is helpt het ook om slim te worden. Kinderen die dagelijks lezen hebben een grotere woordenschat en meer succes op school. De kinderen kunnen de boeken lenen bij een zogeheten kinderzwerfboek station. Die duiken binnenkort overal op waar kinderen komen. Het buurthuis, de voetbalkantine of zelf de supermarkt. Vandaag begon de zwerfboeken campagne op  CBS De Wegwijzer in Selwerd..