Be Quick 1887 verliest van koploper Hoogeveen

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag verloren van Hoogeveen. Het werd 2-1 voor de Drenten die daarmee de koppositie in de hoofdklasse A grepen. Be Quick is achtste.

Be Quick speelde een goede eerste helft tegen het technisch vaardige Hoogeveen. Na 38 minuten kwam Be Quick voor. Youri ter Arkel zette vier Hoogeveen spelers te kijk en bediende Arnoud Bentum die raak schoot.

Na rust kreeg Be Quick moeite met de opportunistische speelwijze van Hoogeveen. In de 63e minuut maakte Levon van Dijk er met een kopbal 1-1 van. Acht minuten later bediende Bjorn Zwikker Jearl Margaritha die de 1-2 binnen tikte.

“Wij waren voor de rust beter en zij na de pauze”, analyseerde Be Quick trainer Steven Wuestenenk. “Zij kregen de betere kansen en hebben daarom verdiend gewonnen”. “In de eerste helft ging het uitstekend, alleen in de counters waren we te onrustig”. Na rust ging het dus mis: “Dat doelpunt viel heel ongunstig. Ik wilde net gaan wisselen en we krijgen ook veel te veel goals tegen uit corners. In de eindfase waren we niet slim genoeg om nog de gelijkmaker te forceren”.