Zware nederlaag Donar tegen Benfica

Donar heeft dinsdagavond een zware nederlaag geleden tegen SL Benfica in de eerste voorronde van de Champions League. De Groninger basketballers verloren in Lissabon met 95-65.

De thuisploeg bleek uitstekend op schot, en de eerste drie rake schoten van Benfica waren driepunters. De schoten van Donar vielen daarentegen niet, en na het eerste kwart was het verschil al 13 punten: 26-13. In het tweede kwart wisten de Groningers het verschil nog wel terug te brengen tot 9 punten, maar daarna liepen de Portugezen toch weer uit, tot 20 punten verschil bij rust: 47-27. Vooral het verschil in driepunters was duidelijk: over de hele wedstrijd schoot Donar 6 driepuntsschoten raak uit 26 pogingen, terwijl Benfica 16 uit 30 raak schoot.

Toen de thuisploeg na ruim 2 minuten in het derde kwart al op 57-27 kwam, moest coach Erik Braal van Donar weer ingrijpen met een time-out. De Groningers gingen daarna weliswaar feller verdedigen, maar kwamen toch niet dichterbij. Aan het eind van het kwart was de stand 71-44. In het laatste kwart liet Benfica wat gaten vallen in de verdediging, waar met name Donte Thomas van Donar (10 punten in het laatste kwart) van profiteerde. Joao Gomes van Benfica, topscorer met 21 punten, zorgde er met een driepunter in het eindsignaal voor dat het verschil toch weer 30 werd.

Topscorers bij Donar waren Donte Thomas met 16 punten, Matt Williams Jr met 10 punten, Deshawn Freeman met 9 punten en Jason Dourisseau met 8 punten.

Donar staat nu voor de loodzware taak om komende vrijdag in MartiniPlaza met minstens 31 punten te winnen om door te gaan naar de tweede voorronde.